РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ УРА 2020

Українська ресторанна асоціація - молода організація, утворена в 2020 році. Вся діяльність спрямована на вирішення виключно надконкурентних питань, пов'язаних з діяльністю сфери громадського харчування в Україні. У звіті перераховані (основні) пункти виконаної роботи і позначені результати (виділені жирним), в досягненні яких взяла безпосередню участь Українська ресторанна асоціація.

 

Звіт про виконану роботу і результати за 2020 рік.

 

30.12.20 МОЗ звільнів ресторани від обов'язку використання гумових руковіць (Постанова МОЗ №57)

 

24.12.20 Проведення для членів УРА практикуму Терези Даштоян "Маркетинг доставки".

 

23.12.20 КабМін дозволив роботу ресторанів в Новорічну ніч до 7-ї ранку

 

20.12.20 Звернення до Кабінету Міністрів з питання повного зняття часових обмежень роботи ресторанів в Новорічну ніч.

 

15.12.20 зустріч в КМДА. Питання: спрощення процедур видачі документів на літні та сезонні майданчики; продовження пільгової ставки за пайовий платіж в 1 грн в 2021; можливість розміщення місць для торгівлі біля закладів громадського харчування за спрощеною процедурою; спрощення процедури отримання дозволів на вивіски.

 

14.12.20 Видача одноразової допомоги рестораторам від держави через додаток ДІЯ (8000 грн)

 

09.12.20 Продовження часу роботи ресторанів до 23-00

 

09.12.20 Новий рік в ресторанах відбудеться. УРА ініціювала це питання і нам вдалося отримати дозвіл працювати в новорічну ніч до 1.00.

 

02.12.20 Кабінет Міністрів скасував в Україні карантин вихідного дня.

 

27.11.20 Докладний перелік дій в разі НАССР перевірки ресторанів Держпродспоживслужбою.

 

25.11.20 Опитування на тему оплати оренди: «Чи погодилися орендодавці знизити оплату в зв'язку з введенням карантину вихідного дня?»

 

25.11.20 вступило в силу Постанова, згідно з яким Уряд повинен завчасно попереджати про посилення карантину.

 

23.11.2020, розроблений проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів» (щодо додаткової підтримки суб'єктів господарювання на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавирусной хвороби (COVID-19) ».

 

19.11.20 Зустріч з заступником голови КМДА А.В. Харченко. У разі загального локдауна столична влада обіцяє полегшити навантаження на бізнес - не стягувати або відкладати певні відрахування до бюджету. УРА підняли питання про можливість торгівлі на винос, біля ресторану за спрощеною процедурою.

 

19.11.20 Зустріч УРА з начальником Головного управління Держпродспожівслужби в м.Києві Олегом Рубаном. Обговорювалася неефективність карантину вихідного дня і необхідність погоджувати дії влади з бізнесом до введення нових обмежень.

 

14.11.20 Зустріч з рестораторами Києва, представниками мереж і незалежних ресторанів. Обговорення планів подальшого захисту галузі від свавілля влади.

 

13.11.20 Зустріч з Міністром охорони здоров'я М. Степановим. Відбувся обмін думками, спроба переконання в неефективності карантину вихідного дня, спроба отримати підтвердження розрахунків від влади по ефективності запровадження карантину вихідного дня.

 

13.11.20 Петиція до Президента «Ні карантину вихідного дня» набирає за 2 дні необхідні для розгляду 25000 голосів.

 

12.11.20 Зустріч з Головним санітарним лікарем Віктором Ляшко. Обіцяний компроміс з боку влади - скасування тимчасових обмежень роботи закладів громадського харчування в будні, скасування гумових рукавичок і мораторій на преверкі під час карантину.

 

11.11.20 Зустріч з міністром МЕРТ (економіки) І. Петрашко. Обговорено вимоги до влади про допомогу і компенсації втрат бізнесу від карантину за рахунок держави.

 

11.11.20 Організовано і проведено мирна акція протесту рестораторів # МаюПравоПрацюваті в 23 містах України. Київ - КабМін, обласні центри - місцеві ОДА і мерії міст.

 

05.11.20 Звернення до Президента про неприпустимість введення карантину вихідного дня для ресторанної сфери.

 

21.10.20 Проведена консультація «Нові карантинні обмеження. Як діяти в нових умовах ».

 

31.07.20 Підготовлена ​​інфографіка про особливості роботи закладів громадського харчування за новими (з 01.08.20) правилам адаптивного карантину.

 

31.07.20 Проведення майстер-класу Іллі Демковська "Страви для доставки і в ресторані: в чому різниця".

 

23.07.20 Звернення до головного санітарного лікаря Ляшко В.К. про внесення змін до Постанову №32 з метою ослаблення карантинних вимог до ресторанів.

 

23.07.20 Прийнято рішення (за зверненням УРА від 28.04.20) КМДА про зниження пайового внеску за літні і всесезонні майданчики на 2020 рік до 1 грн і про перенесення проведеної оплати на 2021 рік.

 

21.07.20 Консультація рестораторів країни «На підставі чого поліція складає протоколи про порушення« карантинного »законодавства?».

 

17.07.20 Ресторанам Закарпаття, Волині та Львова влада дозволила відкрити зали ресторанів і продовжила години роботи!

 

16.07.20 Зустріч з Головою Львівської ОДА. Головні теми: зняття тимчасових обмежень на роботу ресторанів львівщини; уніфікація алгоритму перевірки та недопущення зловживань владою; співпраця ресторанного бізнесу з профільними навчальними закладами.

 

16.07.20 Проведена лекція для членів УРА «Тренди 2020 на ресторанному бізнесі. Актуалізація прогнозів »

 

14.07.20 Звернення до Прем'єр-міністра про зняття тимчасових обмежень в роботі закладів громадського харчування в Україні.

 

11.07.20 Зустріч УРА з рестораторами Закарпаття та місцевою владою, темою якої стала можливість зняття обмеження на час роботи ресторанів в регіоні.

 

08.07.20 Організовано і проведено для рестораторів Харкова зустріч з регіональною владою з питань перевірок держпродспожівслужбі, поліції, МОЗ, уточнення вимог перевіряючих в регіоні.

 

07.07.20 Організовано і проведено для членів УРА консультація "Кальяни в закладах громадського харчування: погляд юристів"

 

06.07.20 Зустріч в Луцьку з заступником голови Волинської ОДА Олександром Троханенко. Головні теми зустрічі: зняття обмежень по роботі до 22:00, а також роботи в залах (на Волині досі працюють тільки на літніх майданчиках).

 

06.07.20 Організовано і проведено для рестораторів Полтави зустріч з регіональної Держпродспожівслужбой з питань перевірок, уточнення вимог перевіряючих в Полтавському регіоні.

 

01.07.20 Проведення загальноукраїнського опитування, направленого на з'ясування стану, в якому знаходиться галузь громадського харчування.

 

27.06.20 Розгорнуте роз'яснення від Глави юридичного комітету УРА «Чи може влада обмежити час роботи підприємств громадського харчування? Чому ці обмеження не законні »

 

26.06.20 Зустріч з Головою Полтавської ОДА. Розробка єдиного чек-листа перевірки ресторанів на дотримання санітарних норм. Обговорення спільних дій, пов'язаних з розвитком гастротурізма в Полтаву.

 

25.06.20 Робоча зустріч УРА із заступником Голови Сумської ОДА. Обговорили шляхи послаблення контролю об'єктів громадського харчування Сумської області з боку контролюючих органів у зв'язку з «зеленої» зоною регіону і низькою небезпекою поширення коронавируса.

 

24.06.20 Відвідали Харків і зустрілися з Головою облдержадміністрації Олексієм Кучером. Виробили стратегію послаблень контролю ресторанного бізнесу регіону шляхом впровадження єдиного перевірочного чек-листа для перевіряючих і рестораторів.

 

24.06.20 Організовано і проведено для членів УРА консультація «HACCP. Як ввести те, що ввести неможливо »

 

23.06.20 Столичним ресторанам дозволили працювати в залах за умови дотримання карантинних норм та обмежень.

 

22.06.20 Діалог з владою Києва про недоцільність і необгрунтованість вимоги застосування тестів ІФА працівникам громадського харчування за рахунок роботодавця. Норма була скасована.

 

18.06.20 Введено нові параметри адаптивного карантину, що дозволяють повернутися до роботи ресторанної галузі більшості «закритих» регіонів протягом 2-х тижнів.

 

15.06.20 Організували і провели для членів Асоціації тренінг "Як діяти при перевірці державними органами".

 

13.06. Підготували і безкоштовно розповсюдили Правила роботи ресторанів відповідно до вимог та рекомендацій МОЗ по роботі ресторанів в умовах пандемії коронавируса

 

05.06.20 Ресторанні галузь може повноцінно працювати з 5-го червня. Ура! КабМін дозволив відкрити зали ресторанів з дотриманням карантинних норм в більшості регіонів України.

 

02.06.20 Організували і провели Мирну Акцію # відкрійресторані # мільйонбезробітніх біля стін КабМіну. 500 представників ресторанної індустрії вимагали від влади дати дозвіл на початок роботи об'єктів громадського харчування в залах, а не тільки на літніх майданчиках.

 

29.05.20 Зустріч з Головним санітарним лікарем України з приводу початку функціонування закладів швидкого харчування.

МОЗ високо оцінює можливість початку роботи галузі вже в найближчій час.

 

28.05.20 Друга зустріч - в Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України з заступником Міністра Дмитро Романович. Отримали згоду підтримати відкриття закладів, з огляду на критичну ситуацію в галузі громадського харчування. Внесли пропозицію, про відстрочку сплати податків і зборів нарахованих за період карантину, і про введення мораторію на перевірки (на більший термін, ніж до 30.05.2020 р ..)

 

28.05.20 Проведено опитування серед гостей закладів, щоб дізнатися, що вони думають про повернення в ресторани після карантину.

 

26.05.20 Звернення до Президента та Прем'єр-міністра з питання можливості роботи об'єктів громадського харчування в залах.

 

26.05.20 організований другий інтернет флешмоб # МільйонБезробітніх # ВійдкрійРесторані з вимогою відкрити ресторани з 25 травня 2020

 

24.05.20 Підготовлено роз'яснення частини Розпорядження КМДА №47 від 23.05.2020 про роботу закладів харчування Києва в умовах карантину.

 

22.05.20 УРА домовилася з Головним санітарним лікарем України Ляшко В.К. про солідарну виробленні правил відкриття закладів після карантину.

 

21.05.20 організований інтернет флешмоб # ВійдкрійРесторані з вимогою відкрити ресторани з 25 травня 2020

 

15.05.20 «Українська ресторанна асоціація» офіційно зарегісрірована на території України.

 

11.05.20 Уряд дозволив роботу відкритих майданчиків і терас кафе і ресторанів.

 

08.05.20 офіційні заяву мера Києва Віталія Кличка про підтримку бізнесу після виходу з карантину. «Для літніх майданчиків місто планує встановити символічну фіксовану суму пайової участі - 1 гривню».

 

07.05.20 Опитування «Як впливають коронавірус і пов'язані з ним заходи на українську ресторанну індустрію, особливо на власників бізнесу».

 

05.05.20 Чотири заняття з йоги, спеціально підготовлених спеціалітстамі для працівників ресторанної сфери.

 

30.04.20 Юридична консультація з трудових відносин на час карантину.

 

29.04.20 Безкоштовна конференція «Знайомство з коучингом як інструментом для пошуку ресурсу в собі і підтримки в умовах невизначеності».

 

28.04.20 Юридична консультація щодо застосування поняття форс-мажору щодо ситуації з карантином.

 

28.04.20 Звернення до Прем'єр-міністра України через народних депутатів про відкриття літніх майданчиків ресторанів.

 

28.04.20 Публічно оголошення про створення «Української ресторанної асоціації» на основі Всеукраїнського антикризового центру, створеного UA Ресторатор.

 

28.04.20 П'ятий відео-ефір Всеукраїнського Антикризиская Центру рестораторів (аналіз подій за тиждень, стан ринку, проблеми та шляхи їх вирішення)

 

24.04.20 Звернення до Віталія Кличка з проханням звільнити власників літніх майданчиків ресторанів Києва від оплати пайового внеску в 2020 році.

 

27.04.20 Безкоштовна підтримка для співробітників ресторанного бізнесу від професійних коучів ICU Інститут Коучинга

 

22.04.20 Дослідження «Чого бояться гості ресторанів в умовах пандемії?»

 

21.04.20 Підтримка та популяризація Публічного звернення рестораторів до Кабінету Міністрів з вимогою про дозвіл відкриття літніх майданчиків ресторанів.

 

21.04.20 Четвертий відео-ефір Всеукраїнського Антикризового Центру рестораторів (аналіз подій за тиждень, стан ринку, проблеми та шляхи їх вирішення)

 

22.04.20 Перше засідання юридичної та HR комітетів ВАЦР

 

14.04.20 Третій відео-ефір Всеукраїнського Антикризиская Центру рестораторів (аналіз подій за тиждень, стан ринку, проблеми та шляхи їх вирішення)

 

09.04.20 Великий опитування рестораторів країни про фактичні цифрах по всіх регіонах і форматам за березень 2020р.

 

07.04.20 Другий відео-ефір Всеукраїнського Антикризиская Центру рестораторів (аналіз подій за тиждень, стан ринку, проблеми та шляхи їх вирішення)

 

03.04.20 Роз'яснення щодо юридичних можливостях регулювання відносин орендаря та орендодавця

 

02.04.20 Перший відео-ефір Всеукраїнського Антикризиская Центру рестораторів (про стан ринку, проблеми, шляхи вирішення)

 

30.03.20 Перше опитування про фактичний стан ресторанного ринку України; про те, як коронавірус впливає на бізнес і що роблять ресторатори для безпеки своїх гостей, співробітників і самих себе.

 

27.03.20 Наскільки безпечна доставка їжі в умовах карантину, і як зробити її ще безпечніше. Відповіді на самі питання рестораторів

 

26.03.20 Ініціатива UA Restorator створення платформи для підтримки ресторанів # Спасем_Наші_Ресторани_Вместе

 

19.03.20 Перша відкрита консультація «Як ресторанам в умовах карантину працювати в правовому полі»

 

19.03.20 UA Restorator створює «Всеукраїнський Антикризовий Центр рестораторів»

 

Передмова.

17.03.20 Уряд України відправляє ресторанний бізнес на карантин ...

logo_ura1.png

02068 Україна, Київ,

вул. Драгоманова 31-Б, офіс 157

+38 (044) 502-1623

+38 (067) 508-5042

st@restorator.com.ua

www.uara.org.ua

  • УРА-канал
  • Facebook - Белый круг
  • Instagram - Белый круг